Ακμή / Σπυράκια (εφηβείας και ενηλίκων)

Η ακμή είναι μια φλεγμονώδης πάθηση που επιβαρύνει εμφανισιακά αλλά και πολλές φορές ψυχολογικά τον ασθενή. Υπάρχουν διάφορες μορφές ακμής και μπορεί να ξεκινήσει από την νεογνική ηλικία , την βρεφική ηλικία ,την παιδική ηλικία, την εφηβεία ή ακόμα και να συνεχισθεί κατά την ενηλικίωση, ακόμη και μετά των 35 ετών.

Η εφηβική ακμή είναι η πιο συνηθισμένη μορφή, acne vulgaris ή πιο συνηθισμένα τα εφηβικά σπυράκια, επιβαρύνουν ψυχολογικά τους νέους διότι χωρίς την κατάλληλη θεραπεία δημιουργούνται ουλές και είναι πιο δυσμενές το αποτέλεσμα από ότι η πρόληψη.

Ο στόχος μας είναι να ελαττώσουμε την αυξημένη παραγωγή σμήγματος, να ελαττώσουμε το βακτηρίδιο propionibacterium acnes στην τριχοσμηγματογόνο μονάδα και να θεραπεύσουμε τα σπυράκια διατηρώντας τις εξάρσεις σταθερές με τα κατάλληλα σκευάσματα για ήπια ακνεϊκά δέρματα έως και θεραπεία από το στόμα για βαρύτερες μορφές. Τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα θεραπεύονται και το πρόσωπο καθαρίζει αρκεί να προλάβουμε τις ουλές οι οποίες μπορεί να σχηματίσουν δυσμορφίες και να επηρεάσουν την ψυχολογία του εφήβου, του νέου αλλά και του ενήλικα.

Επιβαρυντικοί παράγοντες είναι ορισμένα φάρμακα, στρες, ορμονικές διαταραχές, ορισμένα καλλυντικά και όταν πειράζουν τις βλάβες τα λεγόμενα σπυρακια αυξάνεται ο κίνδυνος για ουλές.


Κλινικά δηλαδή στην πράξη υπάρχουν πολλά ειδών σπυράκια αλλά είναι σημαντική η σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση. Πολλές φορές μπορεί να προκύψει και επιμόλυνση λόγω του γνωστού πειράγματος όπου συνηθίζεται ασυναίσθητα κατά την διάρκεια διαβάσματος ή και σε περιόδους αυξημένου στρες. Aκόμα και το ερεθισμένο δέρμα με ή χωρίς φλεγμονώδεις βλάβες, χρειάζονται μια ήπια ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της θεραπείας και τους καλοκαιρινούς μήνες χρήση αντιηλιακού έτσι ώστε να προλαβαίνουμε τις μεταφλεγμονώδεις υπερμελαγχρώσεις τις καφέ κηλίδες που δημιουργούνται.

Κυστική ακμή

Τα κυστικά σπυράκια εμφανίζονται πολύ βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, σχηματίζοντας ένα κόκκινο, τρυφερό οζίδιο που δεν είναι μόνο οδυνηρό αλλά πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί με OTC φάρμακα. «Η φλεγμονή που συνοδεύει την κυστική ακμή μπορεί να εμποδίσει τη διαδικασία επούλωσης και συχνά οδηγεί σε μόνιμες ουλές που είναι αδύνατο να εξαλειφθούν»

Η θεραπεία: Αντί να τα πειράξετε  με τα δάχτυλά σας, κλείστε ραντεβού με τον δερματολόγο σας, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει σωστά την κατάσταση (συνήθως με τη μορφή ενδοβλαβικής κορτιζόνης για να μειώσει αμέσως το πρήξιμο) και μπορεί ακόμη και να σας γλιτώσει από τις ουλές. εντελώς.

Σκαλίζοντας κάτω από το δέρμα δεν θα βοηθήσει αλλά θα επιμολύνει το ήδη προϋπάρχουν πρόβλημα διαιωνίζοντας τη φλεγμονή και τη μόλυνση.

White Cream
Skincare Model
Water Treatment Wide
Spa Time
Blonde Highlights
Happy Gal