Water Treatment Wide

Αποτριχωση Laser

Αποτριχωση Αλεξανδρίτη / Αποτριχωση με Διοδικό Laser

Πώς θα προετοιμαστείτε τι να περιμένετε από την αποτρίχωση laser Αλεξανδρίτη ή Διοδικό laser

Εάν ενδιαφέρεστε για την αποτρίχωση laser αλεξανδρίτη ή με διοδικό laser , επιλέξτε έναν γιατρό που έχει πιστοποιηθεί σε ειδικότητα όπως η δερματολογία ή η πλαστική χειρουργική και έχει εμπειρία με την αποτρίχωση laser αλεξανδρίτη ή με διοδικό laser.

Πριν από την αποτρίχωση laser αλεξανδρίτη ή με διοδικό laser, προγραμματίστε ένα ραντεβού.

Αυτό θα περιλαμβάνει:

Το ιατρικό σας ιστορικό, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φαρμάκων, του ιστορικού δερματικών διαταραχών ή ουλών και προηγούμενων διαδικασιών αποτρίχωσης.

Τους κινδύνους, τα οφέλη και τις προσδοκίες, συμπεριλαμβανομένου του τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η αποτρίχωση laser αλεξανδρίτη ή με διοδικό laser.

Τραβήξτε φωτογραφίες που θα χρησιμοποιηθούν για αξιολογήσεις πριν και μετά και για μακροπρόθεσμο έλεγχο της κατάστασης. Οι συγκεκριμένες οδηγίες για την προετοιμασία για αποτρίχωση laser αλεξανδρίτη ή με διοδικό laser είναι:

Παραμονή μακριά από τον ήλιο.

Ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας για την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο πριν και μετά τη θεραπεία. Όποτε βγαίνετε, εφαρμόστε αντηλιακό ευρέος φάσματος, SPF50.

Αποφύγετε τυχόν αντηλιακές κρέμες δέρματος που σκουραίνουν το δέρμα σας. H Αποφυγή άλλων μεθόδων αποτρίχωσης: Το κερί, ταινίες και κάθε αποτρίχωση με τράβηγμα της τρίχας και η ηλεκτρόλυση μπορούν να διαταράξουν τα τριχοθυλάκια και θα πρέπει να αποφεύγονται τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες πριν από τη θεραπεία.

Ξύρισμα: Το τριμάρισμα και το ξύρισμα συνιστάται την ημέρα πριν από τη θεραπεία με laser αλεξανδρίτη ή με διοδικό laser . Αφαιρεί το μήκος της τρίχας πάνω από το δέρμα που μπορεί να οδηγήσει σε επιφανειακή βλάβη του δέρματος από καμένες τρίχες, αλλά αφήνει τον άξονα των τριχών ανέπαφο κάτω από την επιφάνεια.

Τι να περιμένετε

Η αποτρίχωση laser αλεξανδρίτη ή με διοδικό laser απαιτεί το ελάχιστο τρεις έως έξι θεραπείες. Ανάλογα το μηχάνημα οι τρίχες καψαλίζονται (Αλεξανδρίτης) ή δεν καψαλίζονται (διοδικό). Το διάστημα μεταξύ των θεραπειών ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία. Σε περιοχές όπου οι τρίχες μεγαλώνουν γρήγορα, όπως το άνω χείλος, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί σε τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες. Σε περιοχές με αργή ανάπτυξη όπως η πλάτη, η θεραπεία μπορεί να είναι κάθε 12 έως 16 εβδομάδες. Ένας μέσος όρος για τις συνηθισμένες περιοχές είναι 4 με 6 εβδομάδες. Για κάθε θεραπεία θα φοράτε ειδικά γυαλιά για να προστατεύετε τα μάτια σας από τη δέσμη λέιζερ. Επίσης μπορεί να εφαρμόσετε ένα τοπικό αναισθητικό στο δέρμα σας για να μειώσει οποιαδήποτε δυσφορία κατά τη διάρκεια της θεραπείας.


Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Ανάλογα με τον τύπο του λέιζερ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια συσκευή ψύξης στην άκρη του οργάνου (λειζερ Αλεξανδρίτη) ή ένα δροσερό τζελ (διοδικό λειζερ) για την προστασία του δέρματος και τη μείωση του κινδύνου παρενεργειών.

Όταν ο γιατρός ενεργοποιεί το λέιζερ, η δέσμη λέιζερ θα περάσει από το δέρμα σας στα θυλάκια των τριχων. Η έντονη θερμότητα από τη δέσμη λέιζερ καταστρεφει τα θυλάκια των τριχών, γεγονός που εμποδίζει την ανάπτυξη των τριχων. Μπορεί να αισθανθείτε, όπως ένα ζεστό τσιμπήμα και πιθανότατα θα αισθανθείτε μια αίσθηση κρύου από τη συσκευή ψύξης ή το τζελ. Η θεραπεία μιας μικρής περιοχής, όπως το άνω χείλος, μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά. Η θεραπεία μιας μεγαλύτερης περιοχής, ή όλο το σώμα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα.

Μετά τη διαδικασία

Μπορεί να παρατηρήσετε ερυθρότητα και πρήξιμο για τις πρώτες ώρες μετά την αποτρίχωση με λέιζερ. Για να μειώσετε τυχόν ενόχληση, απλώστε πάγο στην περιοχή. Εάν έχετε δερματική αντίδραση αμέσως μετά την αποτρίχωση με λέιζερ, ο γιατρός μπορεί να εφαρμόσει μια φαρμακευτικη κρέμα στην  περιοχή. Μετά την αποτρίχωση με λέιζερ και μεταξύ προγραμματισμένων θεραπειών, αποφύγετε την έκθεση στο φως του ήλιου. Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό ευρέος φάσματος SPF50.

Αποτρίχωση laser και τα μηχανήματά μας

Στο ιατρείο έχουμε ένα laser Αλεξανδρίτη και ένα διοδικό laser. Δεν θα αναφερθώ τόσο στον Αλεξανδρίτη καθώς είναι πολύ γνωστό μηχάνημα στην Ελλάδα. Αντιθέτως, το διοδικό κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια.  Το διοδικό Laser στα 808 nm είναι μια τεχνολογία σύγχρονη εν σχέση με το laser Αλεξανδρίτη. Στα 808 nm σε αντίθεση με το laser Αλεξανδρίτη που εκπέμπει στα 755nm φθάνει βαθύτερα στο δέρμα κατευθείαν στους τριχοθύλακες.

Σε αντίθεση το laser Αλεξανδρίτη διαχέεται αρκετά στην επιφάνεια του δέρματος στοχεύοντας και τη μελανίνη της επιδερμίδας. Έτσι, το διοδικό Laser είναι το καταλληλότερο μηχάνημα στην αποτρίχωση σκουρόχρωμου δέρματος. Παρόμοια αποτελέσματα αποτρίχωσης προσφέρει μόνο ο Αλεξανδρίτης. Πέραν τούτου όμως η αποτρίχωση με Διοδικό laser προκαλεί λιγότερες επιπλοκές στο μελαχρινό δέρμα.

Η θεραπεία της αποτρίχωσης laser είναι ταχύτατη και ανώδυνη. Αυτή η σύγχρονη τεχνολογία αναπτύχθηκε καθώς είναι κατάλληλο για χρήση ακόμη και σε μαυρισμένο μελαμψό δέρμα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά έτη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε πληθυσμούς με σκουρότερο δέρμα. Στην αποτρίχωση laser τιμές και κόστος διαφέρουν μεταξύ διοδικού και laser Αλεξανδρίτη. Αυτό οφείλεται στο αυξημένο κόστος χρήσης του Αλεξανδρίτη.  Τελικά όμως στην αποτρίχωση laser τιμές και κόστος μεταξύ τους είναι παρόμοια καθώς με το laser Αλεξανδρίτη χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες.