Κλινική Δερματολογία

Η κλινική δερματολογία είναι κλάδος της δερματολογίας, με αντικείμενο τη διάγνωση και τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος, των βλεννογόνων και των εξαρτημάτων αυτών δηλαδή των τριχών, των νυχιών, των σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων.
Τα νοσήματα του δέρματος προκαλούνται από ποικίλα αίτια. Αδρά θα μπορούσαν να χωριστούν σε λοιμώξεις από παράσιτα, μικρόβια, μύκητες και ιούς, κληρονομικά νοσήματα και αυτοάνοσα  νοσήματα. Περαιτέρω υπάρχουν νοσήματα που προκαλούνται από τη φυσιολογική φθορά αλλά και από έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Οι συνηθέστερες παθήσεις είναι : ακμή, το έκζεμα, η τριχόπτωση, οι λοιμώξεις του δέρματος: μπορεί να είναι ιογενείς (έρπητας, μυρμηκίες, θηλώματα, μολυσματική τέρμινθος κ.ά), βακτηριακές (π.χ. θυλακίτιδα, δοθιήνας, μολυσματικό κηρίο, ερυσίπελας), μυκητιασικές, παρασιτικές (φθειρίαση, ψώρα, δήγματα εντόμων κ.λπ.), τα αυτοάνοσα νοσήματα (π.χ. ερυθηματώδης λύκος, αγγειίτιδες, ψωρίαση και λεύκη) καθώς και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως τα κονδυλώματα και τα χλαμύδια.

Dermatology Consultation

Κλινική εξέταση

Beauty Treatment

Διάγνωση

Skincare Model

Θεραπεία