Skincare Model

Peeling / Πίλινγκ

Το πίλινγκ βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη λείανση, στην ανάπλαση, και αποκατάσταση δυσχρωμιών όπως εφελίδες, πανάδες, κηλίδες, σκούρες κηλίδες,καφέ.

Επίσης βοηθά να εξομαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, περιοφθαλμικά, στο πόδι της χήνας και στο μεσόφρυο.


Οι ουσίες που χρησιμοπούμε στο peeling μπορούν να μειώσουν τις κηλίδες, να θεραπεύσουν την ακμή, να απαλύνουν τις χρωστικές του δέρματος και να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο και πιο αναζωογονημένο. Ποιο είναι κατάλληλο peeling  για εσάς;


5 βασικα peeling

-Alpha Hydroxy Acid Peels – AHA

Τα AHAs χρησιμοποιούνται συχνά για να μειώσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, να βελτιώσουν την υφή και να τονίσουν το δέρμα. Αυτός ο τύπος απολέπισης θεωρείται «επιφανειακή που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για να βοηθήσει στο διαχωρισμό του νεκρού δέρματος από το υγιές δέρμα. Το πιο συνηθισμένο AHA που χρησιμοποιείται είναι το γλυκολικό οξύ, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε  γαλακτικού οξέος, κιτρικoύ οξέος και άλλων επιλογών. Τα οξέα φρούτων είναι μια μέθοδος απολέπισης peeling, επειδή είναι ασφαλείς, μη επεμβατικές και απαιτούν μικρό χρόνο ερεθισμού ,τις προτιμάμε για τη θεραπεία διαφόρων δερματικών παθήσεων αλλά και ως θεραπεία αντιγήρανσης. Σε μία μόνο θεραπεία θα παρατηρήσετε πιο λείο και νεανικό δέρμα. Και ανάλογα με τη συγκέντρωση που χρησιμοποιείται, μπορεί να χρειαστούν πολλές θεραπείες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά είναι η καλύτερη θεραπεία για φυσιολογικούς έως ξηρούς και ευαίσθητους τύπους δέρματος.


-Beta Hydroxy acid peels-BHA

Σε αντίθεση με το AHA, με τη χρήση του συγκεκριμένου πιλινγκ Beta Hydroxy Acid είναι ουσίες λιποδιαλυτές (όχι υδατοδιαλυτές) που τις καθιστούν την καλύτερη λύση για όσους έχουν λιπαρό δέρμα, μεγενθυνμένους πόρους και ηλιακή βλάβη. Το σαλικυλικό οξύ, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα ακμής, είναι το πιο συνηθισμένο BHA που βρίσκεται σε πιλινγκ. Αυτό που κάνει τα BHA τόσο αποτελεσματικά είναι ότι είναι πιο ισχυρά από το γλυκολικό οξύ και μπορούν να φθάσουν σε βαθύτερες περιοχές του δέρματος. Παρότι οι ουσίες BHA είναι ισχυρότερες από το AHA, εξακολουθούν να θεωρούνται ήπια που είναι απαλές στο δέρμα με καλή ανεκτικότητα

- Τριχλωροξικό οξύ - TCA

Εάν έχετε καφέ κηλίδες και σημάδια γήρανσης, το TCA μπορεί να βοηθήσει. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, προάγει την απόπτωση στα επιφανειακά στρώματα ώστε να ξεραθούν και να ξεφλουδίσουν για κατά τη διάρκεια μερικών ημερών. Αυτό επιτρέπει να αναπτυχθεί ένα νέο στρώμα φρέσκου δέρματος από κάτω. Το TCA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσουμε σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος ανάλογα με τη συγκέντρωση που χρησιμοποιείται. Τα πιλινγκ μεσαίου βάθους απαιτούν επίσης λίγο περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν.


Εξομάλυνση χρωστικών ουσιών

Για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τον άνισο τόνο της επιδερμίδας τους, όπως δυσχρωμίες, καφέ κηλίδες, πανάδες, ένα peeling δίνει τη λύση για την εξισορρόπηση της χρωστικής. Χρησιμοποιείται συχνά η βιταμίνη C και γλυκολικά οξέα για να δώσουμε λάμψη και να καταστείλουμε την παραγωγή χρωστικών ουσιών και να μειώσουμε τις επιπτώσεις  που έχει υποστεί  το δέρμα από τον ήλιο.

Το πιλινγκ  προάγει υγιή επίπεδα  κολλαγόνου επιταχύνοντας την ανανέωση των κυττάρων ειδικά όταν χρησιμοποιούμε  αντιφλεγμονώδεις παράγοντες αναμεμιγμένους με ισχυρά διαλύματα απολέπισης. Τα επίπεδα συγκέντρωσης του οξέων δύναται επίσης να προσαρμοστούν για να προσαρμόσουν τη θεραπεία στις ανάγκες κάθε ασθενούς.


peeling φαινόλης

Μια από τις επιλογές χημικών peeling που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση σοβαρών ατελειών καθώς είναι πιλινγκ που δρα βαθιά στο δέρμα. Επιφέρει δραστικά  αποτελέσματα και μπορούν να θεραπεύσουν βαθιές ρυτίδες, σοβαρές βλάβες που έχουν προκληθεί από τον  ήλιο και ακόμη και προκαρκινικές βλάβες. Ωστόσο, αυτά συχνά απαιτούν τοπική αναισθησία και αναλγητικά φάρμακα για τον πόνο και αποιδηματικά για να μειώσουν το πρήξιμο. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, μπορεί επίσης να χρειαστούν εβδομάδες για να ανακάμψει πλήρως, οπότε δεν είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα.